ILTAMÄEN GRETELLA

KTK-IIITämä hevonen on virtuaalihevonen
Kuvat © VRL-01811
Virallinen nimi Iltamäen Gretella Kutsumanimi Kerttu
Syntymäaika 03.04.2016 (7v) Rotu gotlanninruss
Sukupuoli tamma Säkäkorkeus 126cm
Kasvattaja Iltamäen talli Omistaja Uppe VRL-11253
Koulutustasot KO heB RE 80cm VH-numero VH16-028-0078

Kantakirjattu 20.04.2016 pistein 16 + 16 + 18 + 17 = 67p. / KTK-III

- - - - - -

Kerttu, tuo tallimme ehdoton turhautujaluonne, on lyhyellä pinnalla ja verkkaisella askeleella varustettu poni, jolla on ehkäpä maailman pessimistisin luonne. Lähtökohtaisesti Kerttu on asiallinen käsitellä, mutta herkässä on epäonnistuminen. Jos et tiedä mitä teet, olet epävarma, harjaat vähän liian kovakouraisesti mahan aluetta tai sinulla on vääränvärinen takki, Kerttu tuhahtaa ja lopettaa olemasta mukava. Koskaan poni ei pure tai potki tarkoituksella, mutta häntä huiskaa ja korvat painuu äreään luimuun heti, jos jokin ei mene niinkuin Kerttu ehkä haluaisi. Kuten käsitellessä muutenkin, Kerttu on mutkaton lastata ja kengittää, mikäli kaikki sujuu ongelmitta, ihmiset tietävät mitä tekevät ja kaikki häiriötekijät on poistettu. Muussa tapauksessa voi käsiteltävänä olla astetta kiukkuisempi ponineiti, joka on kyllä toisinaan jo valmiiksi pahalla tuulella vaikkei mitään pahaa ole vielä edes ehtinyt sattua.

Vaativien tehtävien edessä Kertulla menee herkästi kavio suuhun ja suupielet mutruun. Koska Kertun maailmassa ollaan joko täydellisen parhaita tai sitten umpiluusereita, se luovuttaa heti jos huomaa jonkin olevan liian vaikeaa. Sileällä väistöt kuuluvat tähän kastiin: jalkojen siirtäminen sivuttain on toisinaan kamalan tyhmää ja auta armias jos väistöön lisätään joku kiva pieni siirtymäharjoitus. Esteillä sarjahypyt tuottavat toisinaan Kertun päässä tuskaa, sillä poni on usein aivan satavarma ettei tästä(kään) tule yhtään mitään ja takkiin tulee viimeistään viimeisellä esteellä. Kerttu vaatii todella optimistisen ratsastajan, joka jaksaa motivoida ponia yrittämään ja valaa tammaan jopa liioiteltua uskoa tulevaan. Mikäli selkään hyppää asenteella "ei me varmaan onnistuta", niin ette takuulla onnistukaan, siitä pitää viimeistään Kerttu huolen. Kun ponin saa hyvin lämmiteltyä ja sen ajatukset astetta aurinkoisemmiksi, on Kerttu ihan kiva ratsastaa. On myös päivästä ja säästä kiinni miten poni sattuu toimimaan, joten vippaskonstitkaan eivät aina auta. Rakas poni se on kuitenkin siinä missä kaikki muutkin. Ja minkä poni piirteilleen voi.

Sukutaulu

I.   Elfengård Gamrahm
Ch KTK-II

II.   III.  
IIE.  
IE.   IEI.  
IEE.  

E.   Karkurannan Guanine
KTK-III

EI.   EII.  
EIE.  
EE.   EEI.  
EEE.  

Jälkeläiset

s. 2016o. Iltamäen Lukasi. Iltamäen Leoniusom. Iltamäki
s. 2017 o. Iltamäen Elmer i. Iltamäen Emil om. Iltamäki


Kilpailumenestys

8 KRJ-sijoitusta

23.07.2016KRJhelppo C5/28
12.07.2016KRJhelppo C3/27
11.07.2016KRJhelppo C4/28
15.07.2016KRJhelppo C1/40
14.07.2016KRJhelppo C3/40
10.07.2016KRJhelppo C3/30
10.07.2016KRJhelppo C2/30
03.07.2016KRJhelppo C4/30

Päiväkirja

13.06.2016 Ensimmäinen jälkeläinen

Kertun ensimmäinen jälkeläinen syntyi tänään. Ponteva ori sai nimekseen Iltamäen Lukas (i. Iltamäen Leonius). Kerttu tasoittui tiineytensä myötä hurjasti ja salaa olenkin toivonut, että poni jäisi nyt jatkoa ajatellen yhtä lempeäksi. Silkkaa toiveajattelua, luulen, mutta kyllä vaan on mukava hoitaa tammaa, joka ei kokoajan napise jostakin. Lukasta Kerttu on jo tämän ensimmäisen päivän aikana hoitanut äärimmäisellä lempeydellä ja on kuitenkin sallinut myös ihmisten vierailut. Kerttu ja Lukas saavat nyt viettää jonkin aikaa lomaa laitumella, kunnes Kertun kanssa aletaan taas treenata kuntoa ylöspäin hissukseen ja Lukas luonnollisesti pääsee mukaan niin kentälle kuin varmasti maastoonkin tyttöjen kanssa. Kertun hoitaja Ida on luvannut ottaa myös varsan tunnollisesti vastuulleen ja saankin olla kiitollinen näistä meidän ahkerista ponitytöistä. Tottuupa Lukaskin kaikenlaiseen käsittelyyn kun sen kanssa touhutaan pienestä pitäen.

20.04.2016 Kantakirjaustilaisuudessa

Voi mitkä kurakelit meidän vaivaksi saatiinkaan juuri sopivasti Ponikantakirjan tilaisuuspäivänä. Kertulla meinasi mennä eräänkin kerran hermot, kun sitä joutui puunaamaan monta kertaa päivän aikana. Otin kantakirjausreissulle mukaan tallitytöt Emmin ja Idan, joista jälkimmäinen oli päävastuussa Kertusta ja Emmi hoiti sitten toisen matkaan lähteneen ponin Eemilin. Minulla jäi siis aikaa hoitaa muita juoksevia asioita kantakirjauspäivän aikana, kun tytöt puunasivat poneja tunnollisesti. Esitin kehässä molemmat ponit, joista Kerttu oli kiistatta pulmallisempi kaveri. Eemil käyttäytyi vallan mainiosti, mutta tammaponi ei olisi malttanut olla ollenkaan. Kumpikaan poneista ei kakkospalkinnolle yltänyt, mitä kyllä vähän jo epäilinkin. Kertullakin mahaa on ehkä aavistuksen liian paljon ja on siinä ja siinä yltääkö se rakenteellisesti priiman joukkoon. Kantakirjauspäivä on kuitenkin aina kokemuksellinen projekti, joka on kiva toteuttaa vaikka ponit eivät erityisemmin menestyisikään. Ja kantakirjattujahan ne nyt kuitenkin ovat kumpikin. Eemilistä kaavaillaan muuten Kertulle sulhasta myöhemmäksi tälle vuodelle. Jälkeläisestä saadaan varmasti ihan mukava käyttöponi: Kertun napakkuus yhdistettynä Emilin lempeyteen lienee ihan mukiinmenevä yhdistelmä.